21 de maig del 2013

PER LA PORTA GRAN

El Guíxols va aconseguir 3 punts en un partit en que va haver de remuntar un gol matiner i jugar més de 20 minuts amb 9 jugadors. Amb aquesta victòria, combinada amb els resultats de la jornada, l'equip ganxó es mantindrà una temporada més a 1a Catalana.

Era un partit complicat, contra un rival en zona de descens, que necessitava la victòria per no despenjar-se de la lluita per al·ludir el descens. Monràs tenia la baixa de Marc Medina, per sanció, i Moha, per lesió. Per contra, recuperava el capità Pedregosa, després de complir els quatre partits de sanció.

El partit va començar amb molt de ritme, i al minut 6 els locals es van avançar amb una jugada afortunada, en la que un xut de falta va ser desviat per un jugador i va despistar al porter Dani Castilla. El Guíxols no va trigar a reaccionar, i 2 minuts més tard, una falta xutada per Uri Vila des de la banda es va colar dins la porteria sense que ningú la rematés. El Sant Quirze va continuar atacant, conscients que l'empat no els servia de res. Tot i acaparar el control de la pilota, el seu perill només arribava en jugades a pilota parada. Amb els locals abocats a l'atac, el Guíxols buscava ràpids contraatacs. En un d'aquests, Carlos Gómez va fer una jugada individual magistral, aprofitant una passada a l'espai, i desfent-se dels defenses i porter visitant. Amb el partit controlat, els ganxons van defensar-se bé, i el Sant Quirze movia bé la pilota per les zones d'atac, però sense encert. A l'últim minut de la primera part, una jugada desafortunada de Chicho li va costar una targeta groga que seria determinant en el desenvolupament del partit.

La segona part va començar com la primera, amb un gol matiner. Al minut 51, Carlos Gómez feia pujar el 1 a 3, el segon en el seu compte particular. Amb dos gols d'avantatge, els ganxons van regalar totalment la pilota al Sant Quirze, que començava a mostrar signes de nerviosisme. Al minut 66, Chicho va veure la segona targeta groga, deixant els visitant amb un home menys. El partit es va complicar pel Guíxols, i sense temps per a reaccionar, l'àrbitre va interpretar penal una falta que semblava fora de l'àrea. Era una bona oportunitat per retallar distàncies els locals, però es van topar amb un Dani Castilla estel·lar que va desviar el potent xut de penal. Les dificultats no es van acabar aquí, i al minut 71 Uri Vila també va ser expulsat, deixant el seu equip amb 9 jugadors. Monràs va moure ràpid la seva banqueta per contrarrestar la inferioritat numèrica, fent entrar jugadors com Cervera, Guti i Garrido. Durant els últims minuts els locals van atacar desesperadament, i el Guíxols tancat al seu camp rebutjava una i altra vegada totes les jugades.

A falta de dues jornades, el Guíxols certifica la permanència gràcies a la seva victòria i a l'empat del Sant Cugat a Peralada. La següent jornada, el diumenge 26 a les 5 de la tarda, contra l'Horta. La directiva ha decretat aquest partit de portes obertes per a tots els ganxons, i poder celebrar amb l'equip la permanència a la categoria l'any del Centenari.

La jugada individual de Carlos Gómez que va significar el 2on gol. ADnGuíxols / Jordi Calvet

SANT QUIRZE VALLÈS FC 1 – AD GUÍXOLS 3
ST QUIRZE: Àlex; Víctor, Pol, Abdul (Quesada, 46'), Lorente; Brian, Murillo, Javier; Marçal Lladó, Argemí i Marc Alfonso (Huertas, 72).
AD GUÍXOLS: Castilla; Chicho, Pedre, Tena, Pol Ros; Pau Menéndez, Musa (Garrido, 81'), Uri Vila; Pau Sala (Pajares, 67'), Peke (Guti, 78') i Carlos Gómez (Cervera, 72').