4 de maig del 2015

AD GUÍXOLS 3 - 1 UD CASSÀ

LLUITARAN FINS EL FINAL

El Guíxols va sumar ahir una nova victòria com a local al superar al Cassà (3-1), i continua aguantant el fort ritme que han imposat al capdavant Abadessenc i Camprodon. El Guíxols arribava al partit amb el mal gust de boca que va deixar l'empat aconseguit a Besalú i desaprofitar una bona ocasió per a retallar distàncies amb l'Abadessenc, primer classificat. El Cassà, per la seva banda, arribava amb una 8a còmode posició, resultat d'una molt bona temporada després d'aconseguir l'ascens la temporada passada a 2cat1.

Ivan Quintana no va presentar sorpreses a l'onze inicial. Amb la recuperació de Marc Sala després del partit de sanció, Riki va tornar a jugar com a lateral esquerra, deixant a la banqueta a Salva. Guillem, que va tornar a realitzar una molt bona actuació, va entrar de titular a l'atac dret de l'equip ganxó.

La primera part va ser la que ens porta acostumant el Guíxols els últims partits. L'equip, molt nerviós, va córrer durant molts minuts darrera la pilota. El Cassà, un equip molt treballat tàcticament i que li agrada el bon tracte de la pilota, durant molts minuts va amagar la pilota al Guíxols i el va tenir tancat al seu camp. Aquest domini, però, no es va traduir en ocasions clares de gol. Més aviat el contrari, el Guíxols va tenir 3 ocasions molt clares de gol a la primera part. A part de la que va suposar el gol de Xavi Mora, després de rematar de cap una excel.lent centrada de Carlos Gómez, el mateix torderenc va llançar una pilota a la base del pal, i Jordi Alsina no va aconseguir rematar a dins l'àrea petita una pilota que finalment un defensa cassanenc va rebutjar. Amb aquest marcador favorable al Guíxols es va arribar al descans, però amb la sensació que el Cassà havia estat superior.

A l'inici de la segona part, però, el Guíxols es va posar mans a la feina i va passar totalment per sobre del Cassà. Amb l'entrada al terreny de joc de jugadors com Manu i Robin, van donar un altre aire a l'atac ganxó, que arribava amb molta més claredat a la porteria rival. A mesura que el Cassà va anar baixant el to físic, el centre del camp del Guíxols va començar a moure la pilota i es va veure l'equip que durant tantes setmanes ha encapçalat aquesta competició. Manu va fer pujar el 2 a 0 en el marcador pocs minuts després d'entrar al terreny de joc, aprofitant una jugada embolicada dins l'àrea que el porter visitant no va saber rebutjar. La pilota va caure als peus de Manu, que va rematar sol al fons de la xarxa. A falta de 10 minuts per acabar el partit, Robin va lluitar i recuperar una pilota que tenia controlada un defensor cassanenc, i va cedir d'esperó la pilota a Manu per a que encarés el porter Ali, superant-lo amb un xut col.locat. El Guíxols aribava amb facilitat a la porteria d'Ali, les més clares a peus de Robin, que sol davant el porter no va aconseguir superar-lo i augmentar la diferència en el marcador. Lluis Santamaria i Carles Callicó van saltar al camp per a donar més control de la pilota al mig camp i "matar" definitivament el partit. Ja al minut 89, el Cassà va marcar el definitiu 3 a 1, obra de Juwara.

Amb aquesta victòria, el Guíxols aconsegueix que no augmenti la distància amb els dos primers classificats, que van guanyar el seus respectius partits, quan falten només 4 partits per acabar la temporada.

IVAN SANCHEZ MORENATE, EL PROTAGONISTA NO DESITJAT

A aquestes alçades estem ja acostumats al deficient nivell dels arbitratges de la Segona Catalana, però aquesta setmana ha estat de traca i mocador. En un partit entre dos equips que els agrada jugar a futbol i que pràcticament no hi va haver faltes perilloses ni jugades violentes, el senyor Sanchez Morenate va oferir un recital de prepotència i sobèrbia que es va traduir en targetes per a qualsevol tipus de protesta. Un exemple ben clar va ser la expulsió del tècnic local Ivan Quintana, que es va dirigir en tot moment amb educació i amb un to normal per a reclamar l'explicació d'un ajugada del partit. A part, va ensenyar 7 targetes a jugadors de camp d'ambdós equips, la majoria per a protestar.

LA PRÒXIMA JORNADA, DERBI CONTRA EL LLAGOSTERA "B"

La competició no para i aquesta setmana el Guíxols visitarà un camp complicat com és el del Llagostera B. Els jugadors ganxons encara tenen a la retina la derrota que van viure a la primera volta, quan el Llagostera arribava com a líder i màxim aspirant a l'ascens. En aquell partit, els llagosterencs van derrotar de manera totalment immerescuda l'equip ganxó, amb un arbitratge que va afavorir els interessos dels homes entrenats en aquell moment per Pau Hidalgo. En aquests moments, però, la història ha canviat completament i el Llagostera s'ha convertit en les grans decepcions de la temporada. Els locals gairebé no tenen opcions d'assolir la segona plaça que els hi donaria la opció de jugar la promoció, ja que es troben a 12 punts del Camprodon, amb un enfrontament directe encara per jugar. El partit es jugarà dissabte a les 4 de la tarda.