9 de març del 2015

AD GUÍXOLS 1 - UE TORROELLA 0: NINGÚ VA DIR QUE AIXÒ FOS FÀCIL.

L'AD Guíxols va jugar ahir el seu partit corresponent a la 23a jornada de lliga de 2cat1 davant el Torroella, cuer destacat de la categoria. Els visitants, que sumaven només onze punts en el que portem de competició, van arribar a Sant Feliu sense res a perdre, amb baixes importants i un descens que cada vegada tenen més coll avall. Per la seva part, els homes d'Ivan Quintana tornaven a jugar amb la pressió de saber que el líder, l'Abadessenc, havia guanyat "in extremis" al camp del Can Gibert. Una derrota de l'equip ganxó significaria perdre el rastre d'uns ripollesos, que semblen passar per un moment dolç.

Ivan Quintana arribava al partit amb les baixes de Robin, que continua amb molèsties, i de Rubén Cimbrón, que passava un procés gripal. No va sorprendre en el seu onze inicial, només dos únics canvis de peces respecte l'últim partit: l'entrada de Chamizo per Callicó i la de Xavi Mora per Cimbrón. Cal destacar la recuperació de Manu Matías, que tornava a la convocatòria després d'una lesió muscular.

Per a qui es pensés que aquest partit seria un simple tràmit per l'equip ganxó, la realitat va ser una altra. El Torroella, que ja va donar la sorpresa a la primera volta guanyant per 1 a 0 al Guíxols, va disputar un partit molt seriós. Amb un clar 4-4-2, els torroellencs esperaven les ofensives del Guíxols i sortien amb perill al contraatac, fet que provocava cert nerviosisme a la defensa ganxona. El Guíxols, però, tot i no jugar un bon partit, va gaudir de moltíssimes jugades, algunes molt clares, com per a fer pujar més gols en el marcador. Però sembla que l'equip d'Ivan Quintana no passa un bon moment cara a porteria, i els costa molt materialitzar les ocasions.

Ben aviat van arribar les aproximacions de l'equip local a la porteria de Ricard, sense cap dubte el millor jugador del Torroella. La primera ocasió clara de gol va ser per Santamaria, que va rematar alt una centrada al segon pal de Carlos Gómez. Xavi Mora va gaudir de fins a 3 oportunitats de marcar, però unes vegades el porter visitant i les altres la manca d'encert començaven a desesperar els homes d'Ivan Quintana. Novament el porter Ricard va treure una mà fantàstica a xut de Carlos Gómez al pal llarg. Per la seva banda, el Torroella anava jugant amb els nervis dels jugadors blaugranes. Amb un mig camp format per quatre jugadors, no permetien triangular als jugadors locals i recuperaven amb facilitat pilotes en fase d'atac de l'equip ganxó, sortint amb cert perill en algun contraatac. Tot i això, només una sola ocasió visitant en tota la primera part, en una badada defensiva que va acabar amb un xut desviat.

Xavi Mora no arriba a rematar a porteria buida.

A la segona part, la tònica va ser la mateixa. Un Guíxols molt nerviós i imprecís, que queia contínuament en fora de joc. Els torroellencs, fent el seu partit i donant per bo un empat que de res els servia. Ivan Quintana va començar a moure la banqueta, i va donar entrada a Callicó per Chamizo, intentant donar un aire nou al mig del camp blaugrana, i Guillem per Xavi Mora. Guillem va ser clar protagonista aquesta segona part. Molt actiu en atac, va buscar contínuament l'esquena de la defensa visitant. Fins a tres ocasions va quedar-se sol davant el porter, però aquest li va rebutjar cada xut. A mitjans de la segona part, l'àrbitre no va voler veure unes clares mans voluntàries d'un jugador visitant a dintre l'àrea. El Torroella va gaudir d'una bona ocasió, quan un rebuig amb el cap d'Alsina va caure en peus d'un jugador visitant, que va xutar al pal. Quan faltaven 10 minuts pel final, una de les poques vegades que van aconseguir triangular al primer toc els jugadors locals va acabar amb una passada a l'espai cap a Guillem a la banda esquerra de l'atac ganxó. Guillem va fer una excel.lent centrada a la frontal de l'àrea petita on Carlos Gómez "va volar" per sobre els centrals, rematant de cap al fons de la xarxa de Ricard. El Josep Sunyer i els jugadors van embogir, un premi que es mereixien sense cap mena de dubte. Els pocs minuts que quedaven pel final, l'equip visitant va fer un pas endavant buscant l'empat, fet que va provocar que el Guíxols disposés d'innombrables contraatacs amb superioritat numèrica que no van saber finalitzar. Carlos Gómez, amb una rematada sol al segon pal, i Garrido, en fora de joc, les més clares d'aquest segon temps..

Xut de falta de Carlos Gómez que surt fregant el pal.

Amb aquesta victòria agònica el Guíxols manté el fort ritme imposat per l'Abadessenc al capdavant de la classificació. Tot i això, dóna la sensació que l'equip ganxó passa per un petit sotrac de joc i li costa molt definir les ocasions que té. La victòria de l'Abadessenc al camp del Can Gibert, però, permet que els ganxons deixin a 6 punts el tercer classificat, i a 8 el quart, amb un partit menys.

El pròxim partit, diumenge vinent altre cop al Josep Sunyer, contra el Bisbalenc, 7è classificat. Res té a veure aquest equip amb el que ens vam trobar a la primera volta, el que va ser el primer partit d'Ivan Quintana a la banqueta blaugrana i on el Guíxols va guanyar per 1 a 4.