18 de desembre del 2012

Assalt a la Ferrería

El Guíxols va derrotar contra tot pronòstic el Montcada en el Municipal de la Ferreria aixecant un marcador en contra a la segona part. Amb aquesta victòria, l’equip certifica la línia ascendent mostrada durant les últimes jornades i es situa a la zona mitja de la classificació.

Aquest equip comença a funcionar. Tant el seu tècnic, Ramon Monràs, com els jugadors saben com han de jugar i quines són les seves armes,i ens ho estan demostrant. Monràs va presentar un onze inicial amb dues novetats. Per una banda el nouvingut Peke, situant-lo com a únic referent en atac, i per l’altre Pau Menéndez en el doble pivot, després de superar els seus problemes físics.

El partit va començar amb un tempteig per part dels dos equips. El Montcada intentava portar el pes del partit davant un Guíxols molt ben situat sobre el camp, tancat al darrera, i intentant buscar amb rapidesa Peke quan recuperaven la pilota. Només va necessitar 19 minuts el golejador del Guíxols per a tornar a recordar què sentia al marcar un gol amb la camiseta ganxona. Una greu errada del porter local, molt nerviós durant tot el partit, va permetre que Peke li robés la pilota després d’una cessió d’un defensa i fes pujar el 0 a 1 en el marcador.
L’alegria dels ganxons, però, va durar només 10 minuts. Després d’una bona combinació dels jugadors d’atac del Montcada, Sergi Arranz va quedar sol davant Sergi Andrés i el va superar en la seva sortida col·locant-li la pilota per un costat. Amb l’empat a 1 es va arribar a la mitja part, després d’un primer temps molt igualat i amb poques ocasions de gol.

La segona part va començar amb un Montcada molt envalentit, bolcat a l’atac, i un Guíxols que intentava defensar-se com podia. Ja al minut 48 Bermúdez va marcar el 2 a 1 pel Montcada, després de culminar una jugada assajada a la sortida d’un córner. El Guíxols no ho estava passant bé en un camp on el públic apreta de valent i amb un Montcada eufòric. Però quan transcorria gairebé el minut 60 de partit, Peke va fer una bona jugada per la banda esquerra de l’atac ganxó, va donar la pilota al centre a Marc Medina, que va internar-se dins l’àrea i va ser objecte d’un clar penal per part d’un defensa local. El penal va ser transformat, amb molta sang freda, pel mateix Medina.
L’empat a 2 va caure com un gerro d’aigua freda en els locals, i el Guíxols va començar a sentir-se més a gust sobre el camp. Al minut 72, Monràs va fer sortir l’altre protagonista del partit, Carlos Gómez, en substitució de Medina. Al cap de deu minuts, a la sortida d’un córner mal rebutjat per part del Montcada, la pilota va caure als peus de Carlos Gómez a l’alçada del punt de penal, i amb un fort xut va marcar el definitiu 2 a 3. L’alegria per part del Guíxols va ser immensa, i en especial per Carlos, que portava setmanes buscant el gol sense sort. Ramon Monràs va saber gestionar a la perfecció els últims instants del partit amb els canvis, i els jugadors ganxons no van perdre en cap moment la concentració mentre els aficionats locals marxaven del camp abans de la fi del partit.

Amb aquesta victòria, el Guíxols suma la quarta jornada consecutiva sense perdre, sumant 10 dels últims 12 punts, que els permet establir-se a la 11a posició.

CD MONTCADA 2 – AD GUÍXOLS 3
CD Montcada: Lledo; Carmona, Jose Maria, Miki, Pociello; Marín (Dani, 76'), Kike Amador (Àngel, 71'), Marcel; Morera (Àlex, 64'), Sergi Arranz i Bermúdez.
AD Guíxols: Sergi Andrés; Chicho, Pedregosa, Tena, Guti; Pau Menéndez, Uri Vila (Garrido, 87'), Pau Sala (Pajares, 77'), Marc Medina (Carlos Gómez, 72'); Musa, Peke (Cervera, 89')
GOLS: 0-1 Peke (19'); 1-1 Arranz (29'); 2-1 Bermúdez (48'); 2-2 Marc Medina (p) (59'); 2-3 Carlos Gómez (82')
Àrbitre: Cami Monzonis, Miquel
TG: Als locals Miki (9'), Marín (31'), Jose Maria (59') i Carmona (89'); i als visitants Uri Vila (22'), Marc Medina (33') i Musa (44')
Incidències: Unes 150 persones al Municipal La Ferreria

Imatge d'arxiu

CANVI D’HORARI PEL PRÒXIM PARTIT
Diumenge vinent ens visita el Sant Quirze, 14è classificat, situat en zona de promoció de descens, i a només 3 punts del Guíxols. Una victòria ganxona permetria allunyar-se encara més de les places de descens en una lliga que es preveu molt igualada.
Per aquesta jornada, es canvia a l’horari d’hivern, amb inici del partit a les 4 de la tarda.