25 de març del 2013

AMB ELS DEURES FETS

Nova victòria de l’equip, que marxa de vacances de Setmana Santa situat en la 7a posició a 8 punts del descens, havent sumat la quarta jornada consecutiva sense perdre.

Monràs es va veure obligat a modificar el seu onze de gala per les dues baixes que tenia, les de Uri Vila i Joan Tena, dos peces bàsiques en aquest Guíxols. Al seu lloc van entrar Jordi Cervera, que va fer un partit molt correcte com a central, i Pau Sala, que va començar com a únic referent en atac i desplaçant a Peke a la mitja punta juntament amb Medina i Carlos Gómez.

En una lliga tant igualada com aquesta, arribats a aquest punt cada un dels partits és una final. El Sant Cugat, que estava al llindar de la zona de descens, es trobava només a dos punts dels ganxons. Aquesta pressió es va traslladar al terreny de joc. El partit va començar bastant adormit, cap dels dos equips agafava el lideratge i cada un dels equips va tenir els seus intervals de bon joc. Hi va haver poques ocasions i poca presència en les dues àrees. La ocasió més clara la va tenir Pau Menéndez, un cop de cap que va estar a punt d’inaugurar el marcador, però va anar fora tocant el lateral exterior de la xarxa. Els visitants, afectats per la baixa del seu referent en atac, Djailson, tampoc estaven inspirats i no van intimidar gaire la porteria de Castilla. Una de les jugades polèmiques de la primera part van ser unes mans de la defensa rival dins l’àrea, que l’arbitre assistent no va veure. Amb el 0-0 es va anar al descans.

El segon temps va començar igual d’ensopit, amb poc ritme, amb un Guíxols molt ben situat defensivament, però incapaç d’enllaçar jugades en atac. Passaven els minuts i tot semblava indicar, pel joc dels dos equips, que seria difícil moure l’empat del marcador. Però al minut 62 va arribar la jugada clau del partit, quan Pau Sala va intentar controlar una pilota dins l’àrea i va ser objecte d’un clar penal d’un jugador visitant. La pena màxima va ser transformada amb molta sang freda per Marc Medina, que va esperar el moviment del porter per picar suaument la pilota per l’esquerra de la porteria. El gol va semblar esperonar els jugadors del Sant Cugat, que durant molts minuts van intentar assetjar la porteria de Dani Castilla sense gaire sort. Però aquest Guíxols ja ha demostrat sobradament que quan cal sap patir, sobretot quan un jugador del Sant Cugat, des de dins l’àrea petita, va xutar la pilota a l’exterior del pal esquerra de Dani Castilla. Amb els visitants intentant empatar el partit, el Guíxols va disposar d’alguna jugada de contraatac molt clara per a fer el gol de la tranquilitat. La més clara, una de Peke, que després d’una bona jugada personal va quedar sol davant el porter, però no va acabar de definir.

El pròxim partit, d’aquí 15 dies, torna a ser un partit decisiu. Visitem l’equip que marca la zona de descens, la Gramanet Milan. Una victòria deixaria els ganxons a 11 punts d’aquestes places, i després de molt temps estarien més aprop de les places d’ascens que les de descens.

AD GUIXOLS 1 - SANT CUGATS ESPORTS CF 0
AD Guíxols: Castilla; Chicho, Cervera, Pedregosa, Pol Ros; Pau Menéndez (Pajares, 61’), Musa,Marc Medina (Garrido, 88’), Carlos Gómez (Moha, 80’); Peke (Xavi Mora, 89’) i Pau Sala.
Sant Cugat E CF: Arriola; Joan, Martín, Burgos, Bonamich (Marroco, 61’); Claudi, Pujol, Abdellah, Cristian, Corbi, Jordi Rius.
GOLS: 1-0 Marc Medina (62’) (p.)
Àrbitre: Antonio Montes Rodríguez
TG: Al local Musa (88’); i als visitants Cristian (32’) i Joan (62’).
Incidències: Unes 150 persones al Josep Sunyer i Arxer.